keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Studioon!

Ensimmäinen studiosessio saatiin sovittua 1,5 viikon päähän. Tarkoituksena on vetäytyä ainakin viikonlopuksi metsän siimekseen piilopirttiin tallentamaan muutama biisi. Pohjat on tarkoitus soittaa livenä, joka onkin mukavaa hommaa. Samalla saataneen sovitettua uusia raakileita ja kötöstyksiä hiukan jäsennellympään kuosiin. Demoilu toimii samalla esituotantosessiona tulevaa, hiukan kunnianhimoisempaa, äänitettä varten.

Odotukset ovat korkealla ja suunnitelmissa onkin raijata sessioon mitä moninaisinta styrkkaristoa jotta soundipolitiikkaan voidaan paneutua kerrankin kunnolla. Aiempien bändien studiosessioissa kun soundien hakeminen on hoidettu asenteella "äändä kuuluu, viddu kyl me nyd vededään vaan". Pitkiä puheita tilamikityksestä, re-amppaamisesta ja masteroinnista on pidetty, joka ukko tuntuu olevan intoa piukassa. Hyvä näin, vielä kun sama into saadaan kuulumaan lopullisella tallenteella.

Uutta biisimateriaalia on saatu treenattua hiljalleen esityskelpoiseksi ja mielekkäitä covereita on kartoitettu ohjelmiston täydennykseksi. Keikkasetistä alkaa olla noin puolet kasassa ja biisien opettelu, sovittaminen ja sisäistäminen tapahtuu ennenäkemättömällä vauhdilla. Pari tuntia kerran viikossa on treenaamiseen auttamatta liian vähän, mutta ei auta kuin yrittää ottaa kaikki irti siitä ajasta mikä on käytettävissä. Tällä tahdilla keikkakuosissa ollaan kevään tullen kuitenkin hienosti.

Juissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti