sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Studiossa pt.2

Toinen studiopäivä starttasi verkalleen, hiukan sekavissa tunnelmissa, pakkasen sekä krapulan saattelemana. Kahvinkeiton ja piuhojen kolvailun lomassa ääniteltiin korjaukset edellisenä päivänä veivattuihin bassoraitoihin, jonka jälkeen alettiin availla kitaravahvistimia. Soundeja ja mikityksiä ihmeteltiin tovi ja päädyttiin ratkaisuun, jossa kaappi lähimikitettiin kahdella eri mikillä ja kaveriksi kiilattiin laajakalvokonkka tilamikiksi. Tilamikitys toi mahtavaa ilmavuutta ja lämpöä raidoille ja sitä päätettiin käyttää jatkossakin aina tarpeen tullen.

Komppikitarat saatiin narulle suuremmitta vaikeuksitta jonka jälkeen vetovastuu siirtyi Iirolle. Referenssiraidoista huolimatta parin biisin introissa oli vaikeuksia päästä kärryille, mutta päänsisäisen metronomin avustuksella niistäkin selvittiin. Muu poppoo vietti aikaansa soittotilassa siirrellen mikkejä ja väännellen styrkkarin nuppeja. Muikeaa rosoa saatiin kun vahvistimia ajettiin ns. saatanan lujalla. Samuli hämmästytti paikallaolijoita ottamalla pikaiset päikkärit soittotilan lattialla Orangen tuutatessa vieressä niin että ikkunat helisee. Ei näyttänyt paljoa häiritsevän.


Päivän päätteeksi räkäistiin vielä nopeat demolaulut ja tehtiin välimiksaus kotiin kuunneltavaksi. Yllättävän paljon muroa ja jynkkyä saatiinkin aikaiseksi, vaikka kitarasoundeja hakiessa pyrittiin säröjä vääntämään reilusti pienemmälle kuin mihin on totuttu ja middlescoopin sijaan pysyttelemään purkki-, ja pahvilaatikkosoundeissa. Hommaa väännettiin pitkälti arvailemalla mutta lopputulos oli pitkälti sitä mitä haluttiinkin.

Tähänastisia saavutuksia voi käydä kurkkaamassa luokattoman huonolaatuisena täältä: http://youtu.be/NGI64R-yvuk

Ohjelmassa seuraavana on biisien kuuntelua, taustalaulujen ja soolojen kuvittelua sekä sopivan ajankohdan osuessa eteen edellämainittujen äänittämistä. Duunikiireiden takia jatkojalostus joudutaan tekemään ehtoohommina pikku hiljaa, mutta hiljaahan hyvä yleensä tulee. Toiveissa olisi saattaa demotus julkaisukuntoon helmikuun puoleen väliin mennessä.

Juissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti