perjantai 17. tammikuuta 2014

Studiossa pt.1

Pari viikkoa kestäneen odottelun, tärinän ja pomppimisen jälkeen päästiin vihdoin tositoimiin! Eilisten treenien ohessa kanniskelukuosiin saatetut soittopelit roudattiin tänään iltapäivällä studiolle ja pystytettiin huonon huumorin saattelemana. Jostain kumman syystä studiohuumori pääsee valloilleen aina välittömästi miljööseen saavuttaessa. Saman ilmiön on huomattu toistuvan keikkabusseissa ja takahuoneissa, ulkopuolisen korvaan jutut kuulostanevat harvinaisen vähäjärkisiltä. Tyttömäistä hihittelyä kirvoitti mm. studion isännän toteamus epäiltäessä mikkikaapelien pituuden riittävyyttä: "Kyl ne riittää, mulla on pitkät piuhat".

Rumpusoundeja ei kauaa tarvinnut haeskella. Pikainen vireistyksen tarkistus, xl-kokoisen bassarin etukalvon poisto ja pään raapiminen riitti. Lähimikityksen kaveriksi viriteltiin Glyn Johns -mikitys lisättynä soittotilan nurkkaan pystytetyllä tilamikillä. Korvat kertonevat myöhemmin mitä raitoja lopullisessa tuotoksessa käytetään. Hirsiseinäinen soittotila soi koostaan johtuen vain juuri ja juuri tarpeeksi, mutta demosessiota varten ei aleta hifistelemään liikoja. Kaikenhan voi fiksata sitten miksauksessa/masteroinnissa/mitäniitätekosyitänytoli...



Kitaravahvistimet löysivät paikkansa viereisestä huoneesta. Pikaisen rämpyttelyn perusteella selvisi soundien hunajaisuus ja vuotoäänetkin pysyivät riittävän hyvin kurissa. Vuotojen jännittäminen on usein turhaa, eikä niillä nytkään aiota päitämme liikaa vaivata. Liian kliininen toteutus ei palvele ketään, vanhan hirsitalon ominaissoundi ja livesoiton meininki saa kyllä kuulua. Styrkkaristoa roudattiin paikalle riittävästi. Kattaukseen kuuluu Orangen Rockerverb, Bugera V55, Uraltone Jr. ja Fender Champion 600, höystettynä kolmella eri 2x12 kaapilla. Luulisi noista käyttökelpoisten soundien löytyvän. Varsinkin Iiron Les Paul + P90 + Orange -yhdistelmä on verraton! S**tana että murisee! Kiippareita varten on varalla Leslie-kaappi vahvistimineen, aika näyttänee tullaanko niitä tarvitsemaan vai veivaako maestro koskettimet suoraan linjaan.



Huomenna aamulla aletaan runttaamaan raitoja talteen. Ensimmäisen päivän tavoitteena on saada rummut, bassot ja ainakin osa komppikitaroista soitettua, muita juttuja ei edes mietitä ennen kuin pohjat on riittävän hyvin kunnossa. Palatkaamme asiaan siis huomenna.

Juissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti