torstai 14. marraskuuta 2013

Treenit

Ensimmäinen treenisessio koko porukalla saatiin rämmittyä läpi vähintään kohtalaisella menestyksellä. Kolmea vanhaa biisiä ja paria perusrokkicoveria soiteltiin läpi ja hyvin tuntui jäävän takaraivoon, jopa niin hyvin että seuraavissa treeneissä saadaan keskittyä melkeinpä kokonaan yksityiskohtien hiomiseen. Muutama vielä raakileena oleva biisi säästetään myöhemmäksi, parempi ensin totutella toistensa kanssa soittamiseen aikansa. Settilistaan on kaavailtu kaikkiaan pariakymmentä biisiä, joilla pitäisi ohjelmistoa riittää hyvinkin puolisentoista tuntia.

Päivällä ennen treenejä käväistiin kolmeen tyttöön poikkeamassa pankissa tiliä avaamassa. Suhteellisen suoraviivainen toimitus, vaikka lähes tunnin aikaa veikin. Jatkossa jokainen saa sähköpostiinsa kerran kuukaudessa pdf-tiedoston joka sisältää kulloisenkin kuukauden tiliotteen, sikäli siis jos se paljon puhuttu joku muistaa otteen verkkopankista ladata ja lähettää eteenpäin. Näin saavutetaan toivon mukaan mahdollisimman suuri läpinäkyvyys orkesterin rahaliikenteeseen. Samoin tulojen ja menojen kehitystä voidaan seurata hiukan helpommin. Vahingoista viisastuneena käteisen rahan käyttö pyritään minimoimaan erityisesti väärinkäytösten ja -käsitysten välttämiseksi.

Lähiaikojen suunnitelmissa on ainakin lisää treeniä ja treenikämpän järjestely fiksumpaan kuosiin, paikka kun vielä toistaiseksi on melko rytöinen luukku. Kokemus on opettanut että treenikämpällä ei ikinä ole liikaa tilaa eikä ylimääräisen romun säilytykselle siellä ole oikein mitään perusteita. Pelkästään jo roudaamisvitutus raketoi kun muun rehkimisen ohella joutuu kompastelemaan turhakkeisiin, saati että keikalle lähtiessä tarpeiston etsiminen kaiken joutavan romun keskeltä on tarpeettoman työlästä. Siispä treenikselle vain ja ainoastaan tarpeellinen laitteisto ja bonarina jakkaroita tahi sohvia sen verran että jokainen saa hanurinsa parkkeerattua palaverien ajaksi.


Seuraava postaus valottaa hiukan tarkemmin seuraavan puolen vuoden suunnitelmia: mitä tehdään, miksi ja missä järjestyksessä. Jos onni potkii niin ääntä ja kuvaakin saadaan ilmoille.

Juissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti